14:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat

Referat: IFK Kumla - IF Karlstad Fotbollutveckling

Mycket stämde i förhandssnacket, men tyvärr lyckades vi inte match Kumla målmässigt. Vädret var som det var och det bjuds på en underhållande division 3 match. De blåsvarta gör en mycket bra första halvlek, men kamratgänget gör två mål som kommer bra tajmat för dem. Rasmus Gustavsson Engdahl gör det första i 10:e minuten. Ett mål som tidigt i matchen ger dem arbetsro och minskar anspänningen. Det andra målet är mer eller mindra halvlekens sisa spark och det är Mattias Persson som gör det viktiga målet. Det är skillnad att gå in i paus med ett 2-0 underläge jämfört med 1-0. Vi saknar inte chanser och det kunde ha varit ett jämnare resultat i pausen.

Som alltid hoppas man vid underläge på en vändning i andra halvleken, men det hinner bara gå 10 minuter innan Joel Källgren släcker hoppet med sitt 3-0 mål. Det kommer även ett 4-0 mål i minut 70 och det görs av nyligen inbytte Alexander Abrahamsson. Matchen är givetvis körd vid det laget, men vi tar med oss ett snyggt reduceringsmål av Noel i minut 86. En minut senare stärker Abrahamsson sina aktier för en start i nästa match när han gör sitt andra mål.

Trots stora siffror gör killarna en bra match mot seriens bästa lag.Om inte Kumla ska vinna den här serien krävs att de havererar totalt under sista fjärdedelen. Undomlig entusiasm och vilja är lagets styrka, men samtidigt deras akilleshäl. Utmaningen är att vara noggrann i sina värderingarför att balansera risktagandet på planens olika delar. Här brister det lite även i den här matchen och vi bjuder ett effektivt Kumla på några chanser för mycket. En intressant detalj från matchen är at tinte ett enda kort delades ut.

Hem och träna på för att nästa lördag kl. 16.00 spela match mot laget som ligger på platsen före oss i tabellen. Välkomna att se den intressanta matchen..